Arbetsgivare


Magnus Dahlberg

Magnus Dahlberg Foto: Pia Lindberg

”Rehabiliteringen lyckades över förväntan.”

Personalchefen i Trelleborgs kommun är positivt överraskad över de goda resultat som uppnåtts av medarbetare som deltagit i rehabiliteringsveckor hos Svenska Re.

– På Svenska Re lyckas man exceptionellt bra med en sin effektiva metodik och sin engagerade personal. Vi har upplevt fantastiska resultat av rehabiliteringen där och kommer att utöka vårt samarbete, säger personaldirektör Magnus Dahlberg i Trelleborgs kommun.

Trelleborgs kommun är Skånes åttonde största arbetsgivare med totalt cirka 3 800 anställda. Sjukfrånvaron ligger på medelnivå, liksom rehabiliteringsbehovet. Men det speciella behovet av effektiv rehabilitering finns även här.

– Vi valde att testa Svenska Re i ett ganska speciellt ärende, och rehabiliteringen lyckades över förväntan. Vår medarbetare
genomgick en stor positiv förändring under de tre veckorna på Gran Canaria och kom hem med ett helt nytt och stärkt självförtroende, säger Magnus Dahlberg.

Det blev starten på ett nytt rehabiliteringssamarbete som har gett fortsatta goda resultat.

– Självklart fortsätter vi samarbetet med Svenska Re, en rehabiliteringspartner som vi tycker är unik inom sitt område. Kostnaden är faktiskt inte hög med tanke på det goda resultatet, och det är fantastiskt att konstatera att medarbetarna mår så mycket bättre efter rehabiliteringen på Svenska Re. Vi har inget så här effektivt alternativ på hemmaplan, men vi gör vi mycket inom organisationen och i samarbete med vår företagshälsovård, säger Magnus Dahlberg. Men Svenska Re är helt enkelt unikt.